Продължавайки темата за ъндърграунда и края на прехода през тийнейджърските години в изложбата на Боряна Венциславова I “Ние сме част от колекция”, разположена във Водната кула, за първи път от 23 години насам на една сцена ще се събере култовата група “Виолетов генерал” – една от водещите авангардни формации от ню уейв вълната.

Група “Виолетов генерал” е създадена през 1989 година, в нея членуват Емил Вълев (вокал) и Евгени Генчев-Джули. Групата звучи в дарк  вълна   с меланхолично звучене и  присъствие на пост-пънк и индъстриъл елементи.
Всеки, който е запознат с творчеството на дуото осъзнава, че единствено нещо вълшебно и отвъд може да се случи, щом “генералът” се изправи гордо на сцената и зазвучи “Меланхолия”.
“Виолетов генерал” са активни в периода 1989-1994. Само за 5 години имат над 50 самостоятелни концерта, турнета в Словакия, Австрия и други страни. Издават 3 албума и една сборна компилация.

На 30 септември в двора на Водната кула, където в момента е и изложбата, ще поже да видим за първи път от 23 години “Виолетов генерал” на една сцена, ще се насладим на култовите парчета от едно време и ще може да чуем някои нови.

>> After party
След концерта ще продължим в музикалната компания на Джули от “Виолетов генерал” в Gaba Bar на ул. 6-и септември

>> ВАЖНО: по време на концерта ще бъде използвана блиц светлина, поради което събитието не се препоръчва за чувствителни хора и хора с епилепсия.

Събитието ще се състои на 30 септември 2017 от 19ч.
Мястото е магическата Водна кула в Лозенец , намираща се на адрес: ул. „Плачковица“ 1А (пълно упътване можете да откриете тук : https://her.is/2wcPkTt).
Входът е напълно безплатен.

Последният албум на “Виолетов генерал” можете да закупите  ТУК

 

Advertisements